Arta imprimarii digitale de artă fină
Dacă ne uităm la istoria fotografiei, etalonul după care se raportează fotografii și criticii au măsurat întotdeauna munca noastră a fost tiparul de artă. De la munca de pionierat și dură a lui Matthew Brady în timpul Războiului Civil, până la rafinatul și perfectul tehnic de Edward Weston și Ansel Adams, până la fotografiile emoționante emoțională a lui Dorothea Lange, tiparul a fost ultima modalitate supremă de a pune în valoare munca unui fotograf și realizările sale artistice.
Acum imaginați-vă că observați oameni care se plimbă printr-o galerie de de artă fotografică. Cât timp se opresc pentru a examina o imprimare? Trebuie să calculăm în minute. Ochii privitorilor se plimbă peste imagine, și detectează detalii subtile de lumină, umbre și tonalitate. Ei observă senzualitatea hârtiei, efectele matării și ale încadrării. Ei studiază scena pe care o reprezintă imaginea.
Îmi amintesc că am urmărit un grup de studenți de la facultate care au văzut imaginea lui Dorothea Lange a unei mari Marea Depresiune și două fiice pentru prima dată. Ei au au privit și au privit minute în șir, implicați emoțional, încercând să deslușească emoțiile subiecților surprinși de Lange în acea imagine iconică. Recunosc, încă mă mai sufoc uneori când mă regăsesc în în fața uneia dintre aceste gravuri.
Luați în considerare acest lucru; printurile sunt o soluție de stocare mai permanentă decât orice altceva pe care o avem astăzi și pe care am putea să o avem în viitor. O imprimare cu cerneluri de arhivă pe hârtie de arhivă va dura 100-200 de ani și chiar mai mult dacă este depozitată corespunzător. Dar cum rămâne cu stocarea digitală, vă întrebați? Ei bine, cum rămâne cu ea? Oare vă mai amintiți dischetele?
Credeți că vă puteți recupera imaginile de pe 20 acum 20 de ani, pe care le-ați stocat cu grijă pe ele? Ce ziceți de CD-uri? DVD-uri, unități Zip? Învechite, fiecare dintre ele. Ei bine, stocarea în cloud rezolvă evident această problemă, nu? Poate că nu atât de mult. Computer informaticieni vorbesc deja despre sisteme de stocare mult mai eficiente.
Să reflecte viziunea dumneavoastră personală. De asemenea, vom folosi ceva asemănător ca o abordare de tip studiu de caz, astfel încât, atunci când veți întâlni acele provocări imagini dificile care cumva rezistă ferm să se transforme într-o imprimare grozavă, să vă veți găsi modalități de abordare a imaginii respective în cadrul acestor pagini. Cazul nostru studiu de caz este un mod diferit de abordare a lumii tiparului.
Deși gravura nu este ușoară, nu trebuie să fie la fel de complicată. așa cum unii ar vrea să vă facă să credeți. Imprimantele cu jet de cerneală din ziua de azi sunt minuni ale ingineriei, care folosesc algoritmi software sofisticați pentru a să depună picături minuscule de cerneală care se amestecă perfect pentru a produce culoarea și tonalitatea subtilă pe care le-am capturat cu aparatul foto.
Și, hârtii! Ce drum lung am parcurs cu disponibilitatea de astăzi de hârtie fotografică de artă. Astăzi, opțiunile par nesfârșite. Hârtiile pe care le putem achiziționa sunt experiențe delicioase, tactile în sine. Există hârtii lucioase și mate, netede și texturate, foi și role, în toate dimensiunile de care am putea avea nevoie.
Producători și distribuitori, cum ar fi Moab, Hahnemuhle, Epson, Canon, Canson, Museo și alții vând hârtii de arhivă, hârtii de artă care sunt nu există alt cuvânt pentru a le descrie superbe.
În acest tutorial punem accentul pe hârtiile de artă fină realizate de Lomond și imprimantele produse de Canon. În interesul dezvăluirii complete, ale companii au sponsorizat eforturile noastre educaționale în domeniul imprimării de artă. Cu toate acestea, pentru cei care mă cunosc bine, după opt de ani de activitate în domeniul fotografiei nu avem nevoie să ne "vindem" nimănui.
După zeci de ani de experiență, am ales Lomond pentru hârtiile lor excelente fine art și serviciile fenomenale și angajamentul față de tipărirea de artă fină.
Am salvat ceea ce considerăm că sunt cele mai importante motive pentru tipărirea de artă fină pentru final. Imprimarea este bună pentru tine, fotograful. Mai mult decât bun, este esențială dacă vreți să atingeți vreodată culmile fotografiei. artă fotografică.
Simplul act de a decide ce imagine să tipărești este un exercițiu valoros. Trebuie să luați în considerare cu seriozitate fiecare aspect al fotografiere, de la claritatea marginilor la bokeh, de la contrast la conținut.
Fiecare element al compoziției trebuie să fie luată în considerare înainte de a de a depune acel efort pentru o imprimare de artă. De ce ați trece prin tot deranjul și cheltuielile pentru a imprima, semna, mat și încadra imaginea dvs dacă nu ați crede că este cu adevărat demnă?
Considerăm că actul de selectare a imaginilor pentru printuri este un act de intimitate. Este ne reconectează la actul de a capta imaginea, ne permite să examinăm cu atenție detaliile acesteia, ne forțează să-ne imaginăm produsul final ca pe o reflecție al artei noastre. Știm că, odată tipărită și semnată, imaginea va dăinui mult mai mult decât digitalul din aparatului de fotografiat.
Arta imprimarii digitale de artă fină - stancuprint.org
{ "@context": "https://schema.org/", "@type": "BlogPosting", "mainEntityOfPage": { "@type": "WebPage", "@id": "https://stancuprint.org/arta-imprimari-digitale-de-arta-fina" }, "headline": "Arta imprimarii digitale de artă fină", "description": "tiparul a fost ultima modalitate supremă de a pune în valoare munca unui fotograf", "image": https://static.tildacdn.com/tild3738-3934-4261-b761-353930656632/arta_printurilor_dig.jpg"", "author": { "@type": Organization"", "name": "Stancu Print" }, "publisher": { "@type": "Organization", "name": "Stancu Print", "logo": { "@type": "ImageObject", "url": "https://static.tildacdn.com/tild3362-6235-4333-b834-396235363334/stancuprint_blog.jpg" } }, "datePublished": "2022-08-01", "dateModified": "2022-08-01" }
Copyright © 2022 Stancu Print. Conținutul extern folosit cu permisiunea proprietarilor
Made on
Tilda