Cum trebuie să realizăm corect POZELE cu telefonul mobil
În acest tutorial, vă vom explica cum să vă realizați singuri POZELE de la evenimente, din vacanțe etc cât și sfaturi, cum să le trimiteți la rezoluții înalte pentru a le putea printa pe hârtie fotografică dacă vă veți decide să faceți asta la un moment dat. Vă rugăm să țineți cont se acste sfaturi, în acest fel veți înțelege pe ce veți plăti pentru un produs la final în general.
Cu siguranță, oamenii în 2022 au tras foarte multe POZE cu telefoanele mobile proprii, mai ales acum cu partea aceasta negativă a Razboilui. Mulți ooameni sau panicat în această privință mai ales cei din Ucraina, care cu siguranță nu mai au nimic de pierdut după ce și-au pierdut casele apartamentele și tot ce au strâns în mulți ani de zile. Și aici este o parte relevantă de ce ar trebui să vă imprimați POZELE preferate sau cele mai importante din telefonul dumneavoastră mobil. Însă foarte mulți oameni defapt cam majoritatea dintre ceștia, nu realizează corect POZELE cu telefonul mobil.
De vină este era DIGITALĂ, de ce spunem asta?, deoare ce toată lumea este obișnuită să partajeze o POZĂ digitală pentru că așa se numește un fișier DIGITAL. O POZĂ, care ulterior ar trebui printată pe o hârtie fizică reală, doar că majoritatea tinerilor mai ales în ziua de astăzi s-au născut în era DIGITALĂ cea ce nu este chiar foarte rău, numai că se pierde concepția de a avea POZE ,FOTOGRAFII printate fizic pe care oamenii le pot pipăi, simți la mână. În ziua de astăzi, tehnologia a avansat de la o lună la alta și tot așa cu diverse hârtii fotografice microporoase profesionale sau de slabă calitate.
Sfat pentru a realiza corect o POZĂ sau mai multe, în primu rând ar trebui să țineți cont de patru aspecte foarte importante și anume. 1 Lumina 2 Culoare 3 Compoziție 4 Încadrare. Și aici nu spunem că trebuie să fi un expert, un profesionist în realizarea POZELOR digitale, ci doar să țin cont de cele patru sfaturi enumerate mai sus. Lumina este cel mai important factor ca și în cazul unui aparat de fotografiat profesional sau entry level, amândouă Device-urile au nevoie de Lumină.
Când realizați o POZĂ indiferent că discutăm despre un portret, un peisaj, o POZĂ de grup de buletin etc, trebuie să aveți o lumină bună ferită de razele soarelui. Soarele arde în gneral o imagine digitală , iar subiectul subiecții vor ieși arși pe față, sau pur și simplu vor avea umbre și nu va ieși proporțională acea imagine DIGITALĂ.
Trecem la următorul aspect Culoarea, dacă vom avea o POZĂ fară culoare doar negru sau alb, aceasta se vă vedea murdară sau chicioasa. Deci aveți grija să aveți și ceva culoare în imaginea digitală, cum ar fi verde, roșu, galben, mov, albastru etc... Pentru că la sfârșit poate vă vin idei de a le și printa pe hârtie foto reală, poate să le faceți cadou cuiva drag sau pur și simplu să fie POZELE dumneavoastră personale imprimate. Înainte se purtau acele POZE de tipul celor POLAROID, mați țineți minte?... ce frumos se vedeau și era o cerere destul de mare pe piață acum ceva ani în urmă.
Daca doriți să vă printați anumite POZE din telefonul mobil personal, sfatul nostru este să nu folosiți FILTRELE COLORATE pe acele POZE pe care le veți selecta pentru printarea lor pe hârtie fotografică. Aceste FILTRE COLORATE, sunt destinate doar acelor imagini digitale pe care le vedem cu toți partajate pe Instagram mai ales, Facebook sau Snapchat sau alte rețele sociale media.
Dacă totuși vă decideți să faceți acest pas cu imprimarea imaginilor digitale transofrmandu-le în POZE fizice pe hârtie reală, este să lașați fișierul sau fișierele digitale, exact cum au fost realizate de telefonul mobil la rezoluție înaltă.
Sfat, când realizați o POZĂ finală cu un telefon mobil personal încercati să încadrați subiectul sau subiecții perfect. La imprimarea finală a imaginilor digitale vă puteți lovi de acel obstacol cum că, o POZĂ anume nu are dimensiunea necesară pentru a se imprima pe toată coala de hârtie fotografică, cum ne-am mai lovit și noi ca serviciu de printare POZE de cazuri de acest gen.
Este esențial să încadrați pe toată lumea într-o POZĂ finală sau un grup de oameni dacă vor fi mai multe persoane în acea POZĂ. Idea este că nu trebuie să fi în expert să poți realiza POZE bune perfecte din punct de vedere al calității clarității, totul este să fiți atenți când realizați POZELE personale indiferent de cadru, lumină, compoziție sau în funcție de evenimente, sau pur și simplu POZE cu părinții , familia, bunici, copii etc.
Alt aspect foare important și acesta, este rezoluția unei POZE în (DPI), dar ce este DPI??, DPI se referă la numărul de puncte imprimate conținute la un inch de o imagine imprimată de o imprimantă. Practic o imagine digitală o POZĂ cum âi spunem cu toți, dintr-un telefon mobil are în momentul în care facem CLIK 75 DPI.
La această rezoluție maximă o POZĂ se poate imprima ca și fișier digital, de la dimensiunea minimă de 3x4 cm, care se poate folosi pentru POZELE de tip buletin, diplomă, carnet student, legitimație, până la formatul 10x15 cm, care este ceea mai cerută, căutată dimensiune de pe piața din România în acest moment, în care majoritatea oamenilor printează POZELE din telefonul lor personal și nu numai, pentru POZELE cu copii, familia, din vacanțe, de la evenimente, cum ar fi nunți, botezuri sau cununii civile.
Și se poate continua, până la dimensiunea medie 13x18 cm până la formatul mare A4. Dacă aveți și un telefon mobil foarte performant cu o cameră foarte bună a telefonului mobil, o POZĂ o recomandăm dintr-un telefon să fie printată pe hârtie fotografică reală, până la dimensiunea maximă A4.
Care este ideea aici?, camerele foto profesiionale (Aparat de fotografiat), acestea au un maxim de DPI de 300, deci practic dublu față de un telefon mobil digital. Nu mai se pune problema de comparație între aceste două, când vine vorba de camera foto a unui aparat de fotografiat care este net superioară față de o camere foto a unui telefon mobil.
Esența acestui turorial este că dumneavoastră să intlegeti cele două divrente majore de altfel, între un telefon mobil și un aparat de fotografiat profesional fie și entry level, este că orice imagine realizată cu nunul din aceste două device-uri, este să rămână POZA curată fară prea multă editare sau fară acele FILTRE COLORATE puse pe imaginea în sine. Aceste FILTRE COLORATE sunt perfecte pentru partea digitală , de a le partaja pe rețele de socializare și nu pentru a fi imprimate pe o hârtie foto fizică reală.
Cum realizăm defapt corect o poză din telefonul mobil - stancuprint.org
Made on
Tilda