Instrucțiuni generale de depozitare și manipulare a hârtiilor foto
Păstrați hârtia în ambalajul original până când este necesar. Păstrați hârtia plată. Evitați temperaturile extreme sau umiditatea. Vă recomandăm 15-25°C (59 – 77°F) și 40-60% umiditate relativă. Manipulați hârtia de margini sau de dedesubt. Evitați să atingeți zona de imprimat, deoarece uleiurile de pe piele ar putea afecta stratul.
Nu expuneți hârtia la vapori organici.
Partea acoperită este întotdeauna ambalată în partea de sus pe foi și cea mai exterioară pe rulouri. Dacă aveți îndoieli despre identificarea părții acoperite, încercați să vă umeziți degetele și să atingeți ambele părți ale hârtiei. Partea acoperită pare să fie ușor lipicioasă.
.Introduceți coli de hârtie în imprimantă pe rând. Unele imprimante necesită alimentare manuală. Dacă apar probleme de alimentare după imprimarea mai multor coli, încercați să introduceți o coală neacoperită prin imprimantă pentru a îndepărta orice acumulare de material de acoperire pe mecanismul de alimentare. Profilurile generice ICC GRATUITE sunt disponibile pe acest site web. Acestea vă vor oferi un punct de plecare pentru a obține o culoare bună. Sunt disponibile pentru imprimantele de format mare obișnuite care utilizează cerneala OEM de la producător. Dacă este necesară o precizie mai mare a culorii, se recomandă să investiți într-un profil personalizat pentru imprimanta dumneavoastră individuală.
Manipulați imprimarea cu grijă, deoarece suprafața este ușor deteriorată.
Lăsați imprimările să se usuce bine. Uscarea se face cel mai bine individual în suporturi de uscare, care permit circulația liberă a aerului. Amprentele ar trebui lăsate astfel până la 24 de ore. Nu stivuiți un număr de imprimeuri proaspăt imprimate într-o grămadă. Nu sigilați materialul proaspăt imprimat în pungi de polietilen, în sertare sau în alte zone în care aerul nu poate circula liber până când imprimarea este uscată. Dacă imprimeurile uscate urmează să fie depozitate în pungi de plastic în orice moment, vă recomandăm să folosiți pungi care nu conțin plastifianți.
Hârtiile cretate pot reacționa la solvenți organici, plastifianți și antioxidanți. Aceste produse pot fi conținute în benzi, pungi de plastic, folii de montaj uscate și ar putea cauza decolorarea imprimării. Decolorarea hârtiei cretate este un fenomen cunoscut, dar este doar temporar și foarte rar și poate fi inversat permanent prin expunerea la lumina UV. Dacă se întâlnește îngălbenirea, expunerea la lumina zilei pentru o perioadă scurtă o poate inversa definitiv.
Pentru durata de imprimare, se recomandă cernelurile pigmentare.
Imprimări în cadru conform standardelor de arhivă indicate de Fine Art Trade Guild și ISO 18902: Materiale pentru imagini, materiale pentru imagini prelucrate, albume, materiale de încadrare și depozitare. Ca și în cazul tuturor lucrărilor de artă originale, imprimeurile trebuie să fie încadrate în spatele sticlei și atârnate departe de lumina directă a soarelui. Reguli de depozitare, manipulare și încadrare. După ore de pregătire, fotografiere și post-producție, imaginea dvs. este perfecționată. Ați ales hârtia perfectă pentru muncă. Datorită gestionării meticuloase a culorilor și profilurilor ICC, imprimanta dvs. produce imaginea exact așa cum ați imaginat-o. Treaba ta este gata – sau este?.
La fel ca orice alt mediu de artă, hârtiile digitale au propriile lor PROPRIETĂȚI și NU TREBUIE pentru manipulare, depozitare și încadrare. Pe baza recomandărilor unora dintre cele mai importante fabrici de hârtie din lume, producători de echipamente și ateliere de imprimare, am formulat un set de linii directoare special destinate îngrijirii tipăritelor digitale. Unele hârtii tind să fie mai delicate decât altele, dar toate ar trebui să fie manipulate cu grijă.
Păstrați hârtia în ambalajul original până când este necesar. Acest lucru va asigura că produsul rămâne curat și nu este expus la exces de umiditate sau la alți contaminanți din aer. Manipulați hârtia de margini sau de dedesubt pentru a evita deteriorarea suprafeței acoperite. NU atingeți suprafața acoperită (partea imprimabilă), deoarece uleiurile de pe piele ar putea fi absorbite în strat, ceea ce ar avea un efect negativ asupra calității imprimării. Lăsați imprimările să se usuce complet înainte de manipulare. Timpul necesar va depinde de mai mulți factori, inclusiv de cernelurile utilizate, umiditatea și tipul de hârtie.
NU stivuiți un număr de coli proaspăt tipărite într-o grămadă. Odată uscat, utilizați o foaie de intercalare de arhivă între fiecare imprimare. Păstrați suprafața de lucru și substraturile curate. Orice suprafață care poate intra în contact cu suportul trebuie curățată cu atenție și fără praf. De asemenea, atunci când lucrați cu hârtie de bumbac, luați în considerare să periați foaia înainte de imprimare. Hârtiile de bumbac sunt predispuse la praf care se poate acumula de pe marginile tăiate ale foii. Periați cu grijă fiecare foaie cu o perie moale, ca părul de cal, pentru a curăța suprafața de orice resturi. În acest scop poate fi folosit și aer comprimat. Stocare tipărire Păstrați imprimeurile într-un mediu curat și uscat, fără contaminanți dăunători din mediu sau din aer. Ca și în cazul oricărei lucrări de artă, este important să fii conștient de mediul înconjurător. Umiditatea ridicată, praful din aer, solvenții, adezivii, fumul (inclusiv tutunul) și alți contaminanți similari vă pot deteriora permanent imprimarea. Folosiți pungi, benzi, folie de montare uscată și mâneci fără polietilenă și plastifiant. Hârtiile acoperite cu jet de cerneală pot reacționa la plastifianți producând o turnare galbenă tranzitorie. Acesta este un fenomen înregistrat și de multe ori poate fi inversat prin expunerea la UV. Dacă există îngălbenire, expunerea imprimării la aer liber pentru o perioadă scurtă de timp va inversa de obicei problema. Cel mai bine este, totuși, să stocați corect imprimarea în primul rând. NU expuneți imprimeurile la lumina directă a soarelui, căldură sau surse puternice de UV pentru perioade lungi de timp.
Lăsați imprimarea să se usuce complet înainte de montare sau încadrare. Unele cerneluri utilizate pe hârtiile microporoase pot emite gaze care vor „aburi” sticla unui cadru dacă nu sunt uscate corect mai întâi. Vă recomandăm să urmați instrucțiunile companiei de imprimantă pentru acest fenomen. Folosiți suporturi de calitate de arhivă și plăci de covoraș. Vă recomandăm să utilizați 100% bumbac Rising Museum Board pentru montarea tipăritelor. NU expuneți imaginea imprimată la căldură, deoarece multe cerneluri sunt sensibile la căldură. Vă sugerăm să utilizați numai substraturi uscate de montare la căldură scăzută sau sensibile la presiune. Nu utilizați niciodată un substrat cu căldură ridicată și testați întotdeauna o probă înainte de a monta opera de artă reală. NU montați prin pulverizare deoarece multe cerneluri sunt sensibile la umiditate. NU folosiți bandă pentru a lipi imaginea de placa de montare, deoarece adezivul din bandă poate deteriora marginile imaginii. Folosiți benzi de margine sau buzunare de colț pentru a monta imprimarea pe placa de montare. Benzile de margine pot fi realizate din hârtie japoneză sau, mai frecvent, din folie de poliester. Un număr de companii produc benzi comerciale de margine cunoscute în mod obișnuit ca Mylar D sau Melinex. Aceste benzi aderă la placa de montaj în jurul marginii imaginii care va fi înrămată. Au folie de poliester care se extinde în jos peste marginea imaginii, fixându-l pe loc. Imaginea poate fi introdusă și scoasă din aceste benzi fără deteriorare. Buzunarele de colț sunt similare cu cele pe care le-am amintit pentru albumele foto mai vechi. Adezivul lor le menține în poziție pe placa de montare la cele patru colțuri ale imaginii tale.
Manipularea hartiilor fotografice microporoase- stancuprint.org
Made on
Tilda