Manipularea, tipărirea și depozitarea hârtiei foto profesionale
Imprimarea produselor Digital Fine Art & Photo necesită la fel de multă grijă în manipulare ca și capodoperele originale. Vă recomandăm să manipulați hârtia sau pânza cu cea mai mare grijă, indiferent dacă sunt tipărite sau nu. Vă rugăm să acordați atenție următoarelor instrucțiuni:
Nu atingeți suprafața sau hârtia sau pânza cu mâinile goale, purtați întotdeauna mănuși. Suprafața receptivă este foarte absorbantă și poate culege petele de grăsime care pot apărea după imprimare. Imprimarea va fi cu siguranță deteriorată, fără nicio posibilitate de a șterge sau estompa petele.
Evitați stresul mecanic excesiv asupra hârtiei
Asigurați-vă că imprimați pe partea acoperită a hârtiei. Încărcarea hârtiei ar trebui să aibă loc așa cum este descris în manualul imprimantei. Toate produsele Lomond sunt compatibile cu imprimantele de format mare A4, A3, A3+. Pentru imprimante desktop, vă rugăm să verificați toleranțele de grosime și rigiditate din ghidul utilizatorului. Vă recomandăm insistent să urmați instrucțiunile din manualul imprimantei sau să efectuați teste preliminare de încărcare și rulabilitate.
Nu depozitați, încadrați sau expuneți imprimările până când cerneala este complet uscată. Timpul se întinde de la câteva ore pentru hârtie, până la 24 de ore pentru pânză.
Sfat de depozitare:
- lumina soarelui, temperatura extremă sau nivelul de umiditate pot scădea rezistența la lumină a materialelor imprimate
- depozitați întotdeauna hârtiile sau pânzele în ambalajul original (pungă sau cutie PE) pentru a proteja stratul receptiv
- nu depozitați vopsea, lac sau solvenți aproape de imprimate
- utilizați numai adezivi sau cleiuri special concepute, fără acizi și rezistente la arhivă pentru orice aplicație de încadrare
Manipularea tipăritelor:
- recomandam cu incredere folosirea manusilor de bumbac
- nu frecați suprafața cu o altă foaie, deoarece stratul receptiv poate fi deteriorat prin abraziune (în special pentru acoperirea mată)
- Intercalați fiecare produs Canson infinity cu o hârtie de sticlă fără acid sau cu o lamă PE/PP
Manipulrea fotografiilor profesionale dupa imprimarea acestora - stancuprint.org
Made on
Tilda