Oportunitatea de imprimare comercială cu jet de cerneală
Pe lângă capacitatea inkjet de a produce o varietate de aplicații eficient și eficient, ușurința în utilizare și natura sa digitală sunt, de asemenea, foarte avantajoase în abordarea uneia dintre cele mai presante probleme din industria tipăririi comerciale.
În industria tipografică, provocări precum producerea rentabil a tirajelor scurte, livrarea cu timpi de livrare rapid și oferirea de comunicații personalizate - toate în același timp oferind rezultate de înaltă calitate - au determinat imprimantele comerciale să exploreze soluții de imprimare de producție digitală. Pe măsură ce utilizarea tehnologiei de imprimare digitală continuă să se răspândească în întreaga industrie, presele cu jet de cerneală de producție de mare viteză au apărut ca soluția ideală pentru aceste provocări de imprimare de top.
Într-o industrie definită în mare măsură de eficiența producției, capacitatea inkjet de a rula mai rapid decât tehnologiile digitale concurente – producând volume mai mari de ieșire la o calitate înaltă – a atras atenția imprimantelor comerciale care caută un flux de lucru mai optimizat. Cu toate acestea, în ciuda acestor avantaje, tehnologia de producție cu jet de cerneală este relativ nouă în lumea imprimării comerciale, iar companiile care au adoptat tehnologia câștigă un pas în fața concurenței.
De exemplu, când Bridgeport National Bindery, o imprimantă de cărți din Agawam, Massachusetts, a recunoscut că echipamentul său offset cu coli nu oferă eficiența necesară pentru producția pe tiraje scurte, compania a apelat la jet de cerneală alimentat cu role, îmbunătățindu-și fluxul de lucru și deschizând creșterea. oportunități.
„Cu jet de cerneală de mare viteză, putem face lucruri la care doar visam anterior”, spune Bruce Jacobsen, vicepreședintele companiei.
Avantajele cu jet de cerneală pentru aplicații
Pe lângă cărți, alte publicații de ultimă generație care sunt produse pe platforme cu jet de cerneală cu alimentare continuă pot profita de capacitatea tehnologiei de a furniza date variabile și de a imprima pe o mare varietate de stocuri disponibile.
Între timp, poșta directă, care se bazează în mare parte pe timpii de răspuns rapid, este o aplicație ideală pentru imprimarea cu jet de cerneală de mare viteză. În timp ce personalizarea comunicațiilor tipărite s-a dovedit a fi o abordare de marketing extrem de eficientă, personalizarea corespondenței directe cu imprimarea digitală este deosebit de avantajoasă, oferind un punct de contact unu-la-unu între o marcă și clientul sau.
Chiar și în tipărirea documentelor tranzacționale, tehnologia cu jet de cerneală a îmbunătățit modul în care utilizatorii finali interacționează cu extrasele, facturile și alte componente tipărite. Cu capacitatea de a oferi mesaje țintite și de a crește cantitatea de culoare pe aceste documente, inkjet a adus o nouă viață a ceea ce fusese o colecție în mare măsură statică de aplicații.
Pe lângă capacitatea inkjet de a produce o varietate de aplicații eficient și eficient, ușurința în utilizare și natura sa digitală sunt, de asemenea, foarte avantajoase în abordarea uneia dintre cele mai presante probleme din industria tipăririi comerciale. Pe fiecare segment, aparent, lipsa de forță de muncă calificată a pus imprimantele în dificultate, deoarece pandemia a exacerbat îngrijorarea existentă a operatorilor de presă care nu mai sunt din industrie. Pe lângă faptul că este o tehnologie atractivă pentru lucrătorii mai tineri, procesul puternic automatizat al cu jet de cerneală cu alimentare continuă oferă economii de forță de muncă la prepress, imprimare și finisare.
Mituri învechite cu jet de cerneală și realitatea actuală a jetului de cerneală
În timp ce istoria tipăririi cu jet de cerneală poate fi urmărită încă din anii 1950, tehnologia de producție cu jet de cerneală nu a apărut pe deplin pe scenă până în anii 1990. De la introducerea sa în industrie, progresele în tehnologia cu jet de cerneală au condus la evoluția sa ca o soluție eficientă, fiabilă, rentabilă și de înaltă calitate. În ciuda numeroaselor beneficii pe care le oferă imprimarea cu jet de cerneală, rămân unele concepții greșite comune.
De exemplu, expresia „calitate offset” este folosită în mod obișnuit în lumea tipăririi comerciale ca standard de aur al reproducerii grafice. Dar imprimarea offset nu este singura tehnologie care poate obține o calitate impecabilă a imprimării, cu mai multe sisteme de producție cu jet de cerneală care ajung pe piață care pot oferi imagini fotografice.
Platforma SCREEN Truepress este un exemplu de sistem cu jet de cerneală de producție care poate imprima la o rezoluție de 1.200 dpi, cu dimensiuni de picături de până la doi picolitri. În plus, platforma Truepress oferă capete de imprimare cu picături variabile și seturi de cerneală extinse care pot depăși ceea ce se poate realiza prin imprimarea CMYK.
O altă concepție greșită comună este că imprimarea cu jet de cerneală limitează utilizatorii la o selecție restrânsă de substraturi. Evoluțiile atât în ​​ceea ce privește hârtia, cât și cernelurile permit imprimantelor comerciale să utilizeze o varietate extinsă de suporturi acoperite și necretate. Aceste evoluții au permis imprimantelor comerciale să își ruleze echipamentele cu jet de cerneală în tandem cu presele lor offset, oferind produse comparabile atât din punct de vedere vizual, cât și tactil.
În ceea ce privește cernelurile cu jet de cerneală, o percepție persistentă că acestea sunt prea scumpe poate duce la îngrijorare în rândul imprimantelor comerciale. Realitatea, însă, este că, în timp ce cernelurile cu jet de cerneală pot fi costisitoare, eficiența procesului și controlul pe care imprimantele îl au pe parcursul producției pot duce la economii semnificative. De exemplu, în procesul de pregătire, deșeurile de cerneală și de substrat sunt eliminate. Spre deosebire de offset, aducerea presei în înregistrare, la culoare și la viteză, este instantanee.
Volumul producției este un alt domeniu în care rămân concepții greșite despre inkjet. În timp ce imprimarea digitală a câștigat o reputație binemeritată ca fiind avantajoasă pentru producția de tiraje scurte, acesta nu este singurul domeniu în care strălucește. Deși lungimile tirajelor la multe imprimante comerciale au fost reduse semnificativ, vitezele de imprimare cu jet de cerneală pot depăși 700 fpm, permițându-i să preia și lucrări de durată medie și lungă.
Intră în SCREEN Americas
SCREEN Americas, parte a SCREEN Graphics Solutions Group , se numără printre liderii în soluții de producție cu jet de cerneală pentru industria tipăririi comerciale. Platforma Truepress a companiei acoperă gama de aplicații de imprimare comercială, inclusiv publicații, corespondență directă și tranzacționale, pe lângă o gamă de prese cu jet de cerneală alimentate cu rolă pentru etichete și ambalaje.
Pentru segmentul de tipărire comercială, gama Truepress constă din seria Truepress Jet520HD, care oferă imprimare cu jet de cerneală de înaltă definiție pentru publicații și aplicații comerciale de ultimă generație, Jet520NX, care oferă imprimare variabilă color pentru a servi piața tranzacțiilor și Truepress Jet520ZZ, care oferă producție economică, de mare viteză, în culori.
Deși inkjet poate fi nou pe scenă în comparație cu procesele convenționale de imprimare, progresele tehnologice din producția cu jet de cerneală l-au făcut un instrument esențial pentru imprimantele comerciale. Cu rezultatele sale de înaltă calitate, eficiența producției și capacitățile de imprimare variabile, inkjet de producție este gata să rămână un punct de sprijin în magazinele de tipărire comerciale.
Made on
Tilda