Secrete de ce hârtiile foto făcute cu mucegai rămân mai plate
Specificațiile hârtiilor fotografice, realizate din Mucegai sută la sută. Aceste hârtii foto sunt arhive de muzeu în care o imagine digitală se poate imprima pe aceste suporturi care pot dura ca și viață peste 200 de ani ținute chiar și în condiți dure, cum ar fi praful, umiditatea etc.
Hârtia foto făcută cu mucegai este delicioasă de văzut și arată la fel de somptuoasă ca hârtiile făcute manual. Motivele pentru a alege o hârtie fabricată cu matriță nu se limitează doar la cât de bine arată, ci și la modul în care reacționează atunci când un artist aplică apă pe foaie și la modul în care fibrele din interiorul foii se mișcă.
Acuarela, acrilic, guașă, plus numeroase tehnici de imprimare implică adăugarea de apă încărcată cu pigment sau cerneală; artiștilor chiar le place să înmuie coli întregi de hârtie. Hârtia este alcătuită din mii de fibre comprimate împreună, iar acestor fibre le place să se umfle atunci când li se adaugă umezeală. Umflarea acestor fibre este cea care face ca hârtia să se declanșeze. Ca producători de hârtie, folosim minunatul cuvânt „cocoș” pentru a descrie acest efect ondulat pe hârtie.
Modul în care este fabricată o hârtie dictează modul în care sunt distribuite fibrele din interiorul unei hârtie. Cu hârtiile făcute cu mucegai sunt destul de aleatorii; această distribuție aleatorie înseamnă că atunci când un artist adaugă vopsea/cerneală, fibrele se vor umfla în toate direcțiile. Așa se întâmplă cu hârtiile făcute cu mucegai (cum ar fi cele făcute manual), fibrele sunt distribuite aleatoriu, astfel încât hârtia să fie mai stabilă dimensional, astfel încât să rămână mult mai plată odată ce este adăugată apă decât hârtiile mai ieftine.
Hârtiile standard sunt realizate pe o mașină Fourdrinier. Acest tip de mașină de hârtie face copiator hârtie pe ziar, șervețel pe carton. Mașinile Fourdrinier sunt excelente la fabricarea rapidă a hârtiei, dar, din păcate, toate fibrele tind să se așeze într-o singură direcție, ca urmare a pulverizării pulpei pe o bandă de sârmă care se mișcă rapid. Deoarece fibrele se află în cea mai mare parte într-o direcție, hârtia se va întinde mult mai mult, deoarece se umflă într-o singură direcție. Acesta este motivul pentru care mucegaiul (sau hârtie realizată manual) se prinde mult mai puțin.
Artiștii au nevoie de o hârtie cât mai stabilă din punct de vedere dimensional, altfel îndoirea și arcul foii pot îngreuna pictarea. Cu o foaie ondulată pigmenții se scurg în cataramele inferioare lăsând bazine inegale de culoare. Deformarea poate rămâne și odată ce vopseaua s-a uscat, lăsând un aspect neprofesional.

Hârtia trebuie să fie o decizie activă atunci când creați o lucrare. Hârtia potrivită va funcționa pentru artist, îmbogățindu-și munca. O piesă finită fără hârtie învelită va oferi în cele din urmă un finisaj mai profesional și mai curat.
Hartiile foto profesionale raman plate din cauza mucegaiului folosit la prelucrarea acestora- stancuprint.org
Made on
Tilda