Tendințele pieței pentru imprimarea foto profesională
Studiu de piață globală a tipăririi foto.
Tendințele pieței pentru imprimarea foto profesională, schimbările și provocările în piața de imprimare foto și impactul acesteia. Imprimare foto și dezvoltare pieței, corona virus a avut un impact substanțial asupra tipăririi fotografiilor și a condus la o scădere a pieței cu 25% în 2020. Corona influențează imprimarea fotografiilor Figura de mai sus arată dezvoltarea pieței tipăritelor foto pe baze de fotografii de consum și profesionale, produse de marfă foto (cărți foto, calendare și carduri foto) și decorațiuni de perete prin metoda de imprimare din 2019 până în 2020. Corona a avut un impact substanțial asupra imprimării foto și a condus la o scădere a pieței cu 25% în 2020. Cu toate acestea, sistemele bazate pe toner au rămas stabile, deoarece oamenii au rămas acasă și-au folosit timpul pentru a crea produse foto individuale, cum ar fi cărți foto. Scăderi puternice au fost recunoscute în special în segmentele profesionale precum fotografie și evenimente de coadă și grădiniță, dar și în imprimarea foto în magazinele de vânzare cu amănuntul. Consumul de suporturi pentru imprimarea foto Figura de mai sus prezenta tipărituri foto pe baza de hârtie fotografică pentru consumatori și profesionale, produse foto (carte foto, calendare și carduri foto) și decorațiuni de perete după metoda de imprimare în ultimii 20 de ani
După ce a atins vârful în 2002, volumul tipăririi foto a scăzut cu până la 5% anual între 2002 și 2019. Apoi, în 2020, după cum sa explicat, pandemia „a lovit” și a dus la o scădere a pieței cu 25% . Vestea bună aici este că piața se așteaptă la o corecție în sus, pe măsura ce pandemie devine sub control până în 2025. Până în 2025, CAGR (rata de creștere anuală compusă) a pieței totale vă crește cu o rata de 3%. Sistemele bazate pe toner au depășit halogenură de argint. O altă concluzie remarcabilă din figura de mai sus este că din anul 2000, când 95 % din volumul de imprimare era cu halogenură de argint, alte tehnologii de imprimare digitală au câștigat o cotă substanțială de piață — imprimarea foto cu jet de cerneală și pe bază. de toner dețînând cea mai mare pondere. În 2020, sistemele bazate pe toner au depășit pentru prima dată halogenură de argint ca tehnologie principală, putând înainte acum, cu o cotă de 31% din producția foto, în timp ce halogenura de argint tradițională a fost de 30%. Inkjet a ajuns din urmă de asemenea.
O altă concluzie remarcabilă din figura de mai sus este că din anul 2000, când 95 % din volumul de imprimare era cu halogenură de argint, alte tehnologii de imprimare digitală au câștigat o cotă substanțială de piață — imprimarea foto cu jet de cerneală și pe bază. de toner dețînând cea mai mare pondere. În 2020, sistemele bazate pe toner au depășit pentru prima dată halogenură de argint ca tehnologie principală, putând înainte acum, cu o cotă de 31% din producția foto, în timp ce halogenura de argint tradițională a fost de 30%. Inkjet a ajuns din urmă, de asemenea.
Fiind unul dintre cei mai importanți furnizori de suporturi de imprimare fotografică pentru toate sistemele de imprimare foto, Felix Schoeller dorește să exploreze din industria foto globală cum a evoluat imprimarea foto și care sunt evoluțiile motrice în tehnologia de imprimare. Pentru a obține aceste informații, Ina Hilker (Șefa departamentului de informații despre piață la Felix Schoeller) a realizat un studiu detaliat de piață a tipăririi foto, cuprinzând 25 de întrebări, cu 150 de interviuri pe web și față de față, realizat la nivel global. . 66% dintre intervievați reprezentau laboratoare foto/imprimante și retaileri de fotografii cu tipărire în magazin, 34% reprezentau jucători din industrie și distribuitori în industria de imprimare foto. Participanți studiului au oferit o gamă largă de produse, de exemplu marfă foto.
Tehnologii care completează și înlocuiesc halogenura de argint
Gama a extins aplicații a definit noi cerințe, precum și tehnologiile de imprimare și pe suporturile foto. Tehnologii care completează și înlocuiesc halogenura de argint Gama extinsă de aplicații a noi cerințe privind tehnologiile de imprimare, precum și pe suporturile foto. Pe piața foto au fost introduse noi tehnologii de imprimare și a început tranziția de la 100% halogenură de argint la o piață care cuprinde o varietate de tehnologii (și substraturi). Halogenura de argint a fost și încă este alăturată de imprimare cu jet de cerneală, imprimare termică și sisteme de imprimare pe bază de toner, pentru a numi doar tehnologii majore. Motivele care determină companiile să-și schimbe tehnologia de imprimare se împart în grupuri majore.
Un grup este forțat în tranziția tehnologică, fie din cauza preocupărilor legate de sustenabilitatea echipamentelor actuale (42% dintre participanți), fie din motive economice (39%). Preocupările privind sustenabilitatea în acest context se referă la preocupările cu privire la disponibilitatea pe termen lung a sistemelor de imprimare cu halogenură de argint, precum și la mediul cu prelucrarea chimică a hârtiei foto tradiționale. Motivele economice se referă la volumul de imprimare mai mici care fac neeconomică prelucrare chimică a halogenură de argint. Pe de altă parte, 35% dintre intervievați căutau noi oportunități și și-au dat seama de potențialul de a capta noi piețe cu noi oferte de produse printr-o schimbare a tehnologiei.

Produsul și volumul determină alegerea tehnologiei.
O întrebare adresată participanților a fost ce tehnologie de imprimare au în vedere pentru segmentele lor de produse atunci când se îndepărtează de halogenura de argint tradițională. Persoanele intervievate cred în general că alternativele la halogenura de argint sunt comparabile din perspectiva calității imaginii: tehnologiile alternative sunt în mare măsură evaluate „de la Excelent la Suficient” și percepția de acceptabilitate a calității depinde de locul în care se află intervievații în ciclul de conversie. sau de producători sau experți din industrie.
Furnizorii de servicii de imprimare care lucrează cu noi tehnologii de imprimare au fost întrebați dacă se așteaptă la noi schimbări în următorii cinci ani sau dacă tranziția este completă pentru ei. Majoritatea acestor participanți 64% se așteaptă că schimbările în tehnologia de producție să continue. Motoarele pentru schimbarea continuă sunt crearea calității și productivității, noi tehnologii, costurile, piețele în evoluție și schimbarea comportamentului consumatorilor. Impact asupra presei tipărite.

Rezultate de imprimare remarcabile atunci când tehnologia se întâlnește cu cerneala și suporturile. Tehnologia potrivită are nevoie de media potrivită, pentru a obține cele mai bune rezultate de imprimare, suporturile care sunt dezvoltate speciale pentru diferite tehnologii de imprimare sunt cel mai important factor de succes. Calitatea unei imprimări și, prin urmare, adecvarea suporturilor pentru o tehnologie de imprimare este influențată de mai mulți factori. Un element general este construcția generală a produsului. O hârtie foto sunt mai multe straturi și fiecare strat influențează caracteristicile hârtiei. Straturile diferă de la un suport la altul.
Tendintele pe piata de printare profesionala - stancuprint.org
Made on
Tilda