Zece sfaturi pentru a face poze excelente cu telefonul mobil
Ne place să ne folosim camerele foto ale telefoanelor pentru a surprinde momentele de zi cu zi, avem telefoanele la noi aproape întotdeauna și este atât de ușor să le scoatem și să facem fotografii! Și, deși calitatea fotografiilor nu va fi niciodată la egalitate cu cea a aparatelor noastre DSLR, fotografiile pe care le fac sunt al naibii de bune, iar pentru un aparat foto de mărimea asta, nu te poți plânge! Chiar dacă aparatele foto de pe telefon sunt ușor de folosit, există întotdeauna loc de îmbunătățire și lucruri pe care le puteți face pentru a vă asigura că fotografiile dvs. sunt cele mai bune și că veți avea fotografii pe care chiar veți dori să le imprimați și nu să le țineți stocate pe telefon! Astăzi, în parteneriat cu Lomond, vă împărtășim 10 sfaturi care vă pot ajuta să duceți fotografiile făcute cu telefonul la nivelul următor!
1. Curățați obiectivul aparatului foto
Acest lucru face o diferență atât de mare! Încearcă să îți amintești să faci acest lucru oricând înainte de a face fotografii, doar o ștergere rapidă cu o cârpă curată (tricoul tău este suficient!) peste obiectivul aparatului foto este tot ce ai nevoie. (Acest lucru este util mai ales dacă aveți copii mici care se joacă cu telefonul!)
2. Folosiți lumina naturală ori de câte ori puteți
Deși aparatele foto cu telefon se adaptează destul de ușor la diferite setări de lumină, lumina naturală este întotdeauna cea mai bună! Vă va oferi cele mai adevărate culori, iar lumina mai puternică vă va ajuta să vă faceți fotografiile un pic mai clare. Merită să ieșiți afară (sau să scoateți acea farfurie de mâncare afară!) pentru a vă surprinde fotografia!

3. Deplasarea
Cei mai mulți dintre noi iau aparatul de fotografiat și fotografiază ceea ce se află chiar în fața noastră. Încercați să vă schimbați unghiul/vederea pentru a da fotografiei dvs un aspect mai unic. Coboară-te mai jos de pământ sau încearcă să ții camera deasupra a ceea ce fotografiezi. Și de ce să nu încercați câteva unghiuri diferite în timp ce vă aflați la ea - aceasta este frumusețea fotografiilor digitale, putând fotografia foarte mult!
4. Nu măriți - tăiați mai târziu
Folosirea funcției de zoom a aparatului foto nu ajută niciodată la calitatea fotografiilor. Fotografia dvs. va arăta mult mai bine dacă o faceți așa cum este, iar apoi folosiți un software de editare foto pentru a o decupla.
5. Folosiți un program de editare și nu folosiți întotdeauna filtrele
Există o mulțime de aplicații excelente de editare a fotografiilor, așa că veți avea de unde alege - majoritatea telefoanelor vin chiar cu instrumente de editare de bază chiar în rola de cameră. Multe dintre aplicații au, de asemenea, filtre încorporate, care sunt amuzante de folosit uneori, dar nu doriți să folosiți filtrele la fiecare fotografie. Alocați-vă timp pentru a învăța diferitele setări, luminozitate/contractură/saturație/temperatură/etc. și încercați doar să îmbunătățiți fotografiile și nu să schimbați complet întregul aspect și senzația pe care filtrele o pot face uneori.
6. Țineți telefonul nemișcat
Mișcarea aparatului foto estompează fotografiile, așa că veți dori să țineți telefonul cât mai stabil. Folosiți ambele mâini atunci când puteți (sau chiar sprijiniți-vă brațele pe ceva stabil) și stați perfect nemișcat în timp ce faceți fotografia, nu vă mișcați (nici dumneavoastră, nici telefonul) decât după ce ați luat degetul de pe butonul "shutter".
7. Aveți grijă să vă concentrați
Camera foto a telefonului are capacitatea de a focaliza pe diferite lucruri - atingeți ecranul acolo unde doriți să fie focalizarea fotografiei. Probabil că aparatul foto va ajusta automat setările de lumină în acel loc și puteți chiar să ajustați manual expunerea trăgând degetul în sus și în jos pe ecran după ce ați atins ecranul (noi am folosit doar iPhone-uri, așa că nu suntem siguri că această funcție este disponibilă pe toate telefoanele!). Nu uitați să nu vă mișcați după ce ați selectat locul unde doriți să focalizați!
8. Regula treimilor
Aceasta este o regulă generală de compoziție fotografică și vă ajută să obțineți fotografii atractive și interesante din punct de vedere vizual. Regula treimilor împarte imaginea în treimi, atât pe verticală, cât și pe orizontală, astfel încât să ai 9 părți. Cu această "grilă", plasați punctele de interes de-a lungul liniilor grilei, în loc să le centrați direct. Aceasta este, de asemenea, o tehnică pe care o puteți utiliza în timp ce editați și decupați fotografiile. Nu este ceva ce trebuie să folosiți pentru fiecare fotografie - și nouă ne place o fotografie frumos centrată! - dar ajută la oferirea unei anumite varietăți fotografiilor dvs. și le menține interesante din punct de vedere vizual.

9. Acordați atenție fundalurilor
Avem tendința de a fi un pic prea fericiți cu camerele foto ale telefoanelor noastre pentru că sunt atât de convenabile și este ușor să facem fotografii pe moment. Este grozav să surprindeți toate acele momente distractive, dar nu uitați să acordați atenție tuturor elementelor din fotografie, un fundal aglomerat distrage atenția de la obiectivul principal. Căutați fundaluri solide și neutre pentru a scoate în evidență punctul de interes (în aceste fotografii, a fost pur și simplu o chestiune de întoarcere - în fața noastră era o parcare și în spatele nostru o ușă neagră solidă, așa că asigurați-vă că vă luați un moment pentru a vă uita în jur înainte de a fotografia!)
10. Nu uitați să vă imprimați fotografiile!
Camerele foto de pe telefon sunt grozave pentru că aveți întotdeauna o cameră foto chiar în buzunar, astfel încât puteți surprinde atât de multe momente diferite de la lucrurile stupide din fiecare zi până la cele mai mari și mai importante. Dar nu păstrați doar aceste amintiri stocate pe telefon nu uitați să imprimați unele dintre aceste imagini! Este amuzant să ai un teanc de fotografii prin care să te uiți, să le agăți pe perete sau chiar să le arunci într-un album (da, îți amintești de ele?!). Serviciul nostru de printare poze este perfect pentru a tipări acele fotografii puteți trimite fotografiile direct de pe telefon pe WhatSapp, Telegram sau Signal! Putem trimite printurile la domiciliu sau le puteți veni personal la locație pentru a le ridica vor fi acolo, pregătite pentru tine.
Sfaturi generale pentru a realiza corect pozele cu un telefon mobil - stancuprint.org
Made on
Tilda