Este de netăgăduit că invenția hârtiei a influențat semnificativ dezvoltarea anumitor tipuri de artă și cultură în general. Mă întreb dacă în China hârtia a fost inventată deja în secolul al II-lea d.Hr., apoi în Europa🇪🇺 abia la sfârșitul secolului al XII-lea. Cele mai mari succese în fabricarea hârtiei au fost realizat în timpul Renașterii. Aceasta a fost însoțită de o creștere fără precedent a artei. Îmbunătățirea hârtiei a contribuit direct la apariția tipăririi cărților și la formarea graficii ca gen independent, precum și, important, la inventarea hârtiei de bani. Firește, există multe povești interesante, mituri și legende asociate cu producția de hârtie. Iată una dintre ele. În Renaștere, la sfârșitul secolului al XVI-lea, trei frați locuiau în Anglia William, Henry și John Lomond. Se ocupau de livrarea scrisorilor.Iar livrarea scrisorilor în acele timpuri străvechi era dificilă. A trebuit să merg mult timp cai, dar undeva unde să mergi pe jos. În căldură, în frig, în ploaie și nămol. Prin urmare, scrisorile ajungeau deseori destinatarul într-o stare foarte deplorabilă. Hârtia este uscată sau umedă, iar cerneala se varsă. Apoi frații au început să lucreze la fabricarea hârtiei noi, mai bune și mai durabile. În cele din urmă, Lomond au încetat să mai livreze scrisori și au trecut complet la producția de hârtie și au obținut astfel de rezultate în această chestiune, încât regele englez le-a acordat un titlu de nobilime. Așa că frații au primit propria lor stemă cavalerească, pe care coroana înseamnă darul nobilimii de către regele însuși, scutul înseamnă că frații sunt sub protecția statului, sunt angajați într-o chestiune vitală și trei picioare sunt picioarele a trei frați, în memoria vremurilor în care Lomond purtau scrisori.   
LOMOND Trading Ltd este o companie internațională cu sediul în Douglas, Insula Man. Lomond a fost înființată în 1996 ca o companie de conversie a hârtiei care vizează piețele pentru copii mici din CSI și Europa de Est. Astăzi, afacerea companiei este în creștere rapidă se concentrează în principal pe producerea de suporturi și cartușe compatibile OEM de calitate superioară pentru desktop și imprimare digitală în format larg. Toate produsele companiei sunt marca Lomond. Misiunea inspiratoare a echipei Lomond este de a aduce consumatorilor cele mai avansate consumabile de înaltă tehnologie la prețuri rezonabile. Pe cele considerate exclusive le punem la dispoziție pe scară largă. Un set complet de consumabile Lomond include suporturi media, cartușe, profiluri și aplicații software compatibile cu majoritatea dispozitivelor de imagine digitală utilizate în birou și acasă. Hârtii, filme, specialități și specialități Lomond de calitate superioară cartușele sunt asigurate în cadrul unor serii de teste efectuate de profesioniști terți independenți. Rezultatele testelor sunt publicate în mod regulat în reviste foto și imagistică digitală. Comparativ cu analogii OEM, mediile Lomond au prezentat proprietăți egale sau depășitoare. Prețurile competitive sunt un vehicul puternic pentru conducerea Lomond. Suntem fără comparație în a oferi cea mai înaltă calitate la același preț sau o calitate egală la cel mai mic preț. Gama completă a colecției de consumabile Lomond este formată din peste 600 de articole. Oferim cele mai complete linii de hârtii acoperite, inclusiv cele premium. Previziunea de marketing oferă companiei un mare avantaj în aducerea pe piață a materialelor de ultimă generație cu un an sau mai devreme decât concurenții noștri. 

Flexibilitatea companiei în formarea liniilor de produse și răcoritoare garantează împlinirea noastră așteptările clienților.  Capacitățile de creștere este rezultatul consolidării companiei. Astăzi compania nu convertește doar produse din Japonia, SUA, Elveția, Marea Britanie și alte țări ale UE, dar este producând, de asemenea, o serie de cele mai prospective Produsele Lomond la propriile instalații. Distribuție rețeaua se extinde, de asemenea. Lomond are probă depozite în Germania, Slovacia, Finlanda, Ucraina, Rusia și Kazahstan. Facilitățile de conversie sunt situate în apropierea piețelor respective (de exemplu Rusia, Ucraina, Slovacia) și calitatea în garantat de firma principală. 
Imprimare cu jet de cerneală de masă timp de aproximativ 40 de ani. Primele linii de imprimante nu au primit un larg cerere. Creșterea explozivă a tehnologiei a început la mijlocul anilor 1990, odată cu proliferarea⠀imprimare color. Astăzi, imprimarea cu jet de cerneală nu este doar o competiție serioasă cu laser la birou și acasă, ci a depășit-o în multe moduri. Calitatea imprimării cu jet de cerneală color este în mod tradițional mai ridicată. Fotografiile și amprentele de artă de la imprimante cu jet de cerneală sunt practic impecabile. Printre tehnologiile de imprimare digitală, această tehnologie oferă cele mai strălucitoare culori vii, o reproducere excelentă în semitonuri și cea mai largă gamă de culori (deși acest lucru depinde în mare măsură de proprietățile cerneală și suport). Iar calitatea reproducerii culorilor se va îmbunătăți, tendința este clară dimensiunea picăturilor scade și numărul rezervoarelor de cerneală per imprimantă crește. ⠀⠀⠀
Imprimarea cu jet de cerneală este fără contact, astfel încât dispozitivele de imprimare sunt mai tolerante la proprietățile suportului, puteți imprima pe aproape orice material. Această proprietate permite, de asemenea, să fie tipărite dimensiuni mari de suport, prelungind durata de viață a echipamentelor și reducând costurile de operare. Proiectarea capului de imprimantele cu jet de cerneală facilitează scalarea formatului dispozitivului de imprimare. În general, jet de cerneală versus laser mai puțin dezvoltate, spun experții despre perspectivele sale mai bune de dezvoltare. În comparație cu laserele, imprimantele și consumabilele cu jet de cerneală sunt mai ușor și mai ieftine de fabricat, ceea ce se reflectă în prețul pentru utilizatorul final. 85% dintre întreprinderile europene sunt întreprinderi mici, cu un personal cuprins între 1 și 9 angajați. Peter Maud, directorul firmei de testare a industriei din Marea Britanie, CharisCo Printer Labs, spune: „Consumatorul conștient de preț preferă tehnologia laser presupusă superioară imprimantelor cu jet de cerneală care oferă toate caracteristicile și capacitățile de care au nevoie întreprinderile mici dar la un preț mai mic ”. ⠀⠀⠀⠀
În calitate de lider de piață în materiale de imprimare cu jet de cerneală, Lomond oferă consumatorilor o mare varietate de materiale de format pentru imprimarea cu jet de cerneală. Astăzi, toate produsele de imprimare cu jet de cerneală ale companiei sunt disponibile în peste 500 de produse satisfac nevoile artistice ale oricărei idei. Lomond face accesibilă imprimarea cu jet de cerneală pentru o gamă largă de aplicații și utilizatorii de toate nivelurile de calificare. Pentru a permite utilizatorului să navigheze prin bogăția de informații din diverse materiale, a fost adoptat un sistem de afișare simplificat, ale cărui elemente de bază sunt prezentate în diagramă de mai jos.
1. Banda largă colorată de deasupra ambalajului indică materialul de bază (hârtie sau film).
2. Banda colorată subțire din partea superioară a ambalajului indică materialul feței hârtiei sau a filmului.
3. Banda colorată subțire de pe partea inferioară a ambalajului indică suprafața posterioară a materialului.
4. Imaginea principală de identificare funcționează la recunoaștere. Este unic pentru fiecare material special cu specialul său    proprietăți tehnice. De exemplu, hârtia populară Matt 90gsm este bine recunoscută de „Castelul de lângă lac”. Pentru identificare suplimentară se pot aplica alte marcaje. De exemplu, eticheta roșie „Calitate nouă”, pentru    hârtii potrivite pentru toate tipurile de cerneluri cu jet de cerneală etc. Toate hârtiile cu jet de cerneală pot fi reprezentate ca o piramidă, care arată clar structura internă în schimbare a hârtiei
demonstrează diferențele în calitatea lor. Structura hârtiei cu jet de cerneală cele patru segmente ale piramidei monocrome sunt realizate folosind micrografii de suprafață (vedere de sus) de la bază în sus: hârtie simplă, hârtie foto mată, hârtie foto lucioasă, hârtie foto microporă. Segmentele piramidei de culoare reprezintă modificările corespunzătoare ale hârtiei Lomond. 

Back to Top