Scopul automatizării este de a spori profiturile prin înlocuire personalul tau?. Automatizarea puternică prin web-to-print s-a dovedit a simplifica producția și a reduce masiv intervenția umană, conducând la economii imense de timp și costuri pe termen lung. Cu toate acestea, menționarea implementării unei platforme web-to-print poate provoca mari îngrijorări în rândul personalului. Nu numai că înseamnă că o vor trebui să facă față unui sistem nou de multe ori simt că scopul tehnologiei de automatizare este de a le elimina în cele din urmă un serviciu. Când de fapt opusul este de fapt adevărat. În această carte albă, vom discuta: Cât de puternică este automatizarea prin web-to-print, poate crește productivitatea și profitabilitatea · Cum tehnologia, mai degrabă decât înlocuirea personalului, îi poate ajuta să îmbunătățească abilitățile și să ofere mai mult valoare pentru afacerea dvs. · Cum mai multe studii relevă cât de benefică poate fi automatizarea nu numai pentru afacerea dvs. dar și pentru echipa ta · Cum puteți crește profitabilitatea și implicarea personalului prin implementarea unei platforme web-to-print.
Creșterea comerțului electronic și a automatizării în ultimul deceniu ne-am obișnuit mult mai mult cu comandarea de produse și servicii prin intermediul smartphone-urilor noastre sau desktop-uri. De la Amazon la Uber, o serie de organizații au făcut o tehnologie valorificată pentru a oferi clienților automatizați experiențe, cu interacțiune umană minimă. Primim actualizări automate, așa că știm când taxi-ul nostru urmează să sosească cadoul de naștere de ultimul moment. Nu este nevoie primiți la telefon sau chiar trimiteți un e-mail în orice punct al nostru cumpărare. Și acest lucru nu se mai simte ca o viziune asupra viitorului, este cu ce ne-am obișnuit și acum cu ce ne așteptăm de la toate companiile inclusiv furnizori. Cu toate acestea, evenimentele din ultimele 18 luni au adus efect în utilizarea tehnologiei digitale în mod clar în centrul atenției. Organizațiile care digitalizaseră și automatizaseră procesele lor mult mai bine în timpul pandemiei, comparativ cu cele care nu au avut-o. Acest lucru a fost dureros de evident în industria tipografică, companiile care investise într-o platformă web-to-print și o integrase împreună cu celelalte sisteme ale acestora ar putea: • Pivota rapid procesele lor de afaceri și oferă produse noi, pentru a furniza cererile pieței • Luați și îndepliniți comenzi și, cel mai important generați multe fluxuri de numerar necesar, chiar și cu personal limitat la magazin • Eliberați personalul pentru a prelua sarcini mai provocatoare care au avut un beneficiu pe termen mai lung pentru companie cei care își amânaseră investiția digitală până în următorul an din păcate s-a luptat. 
Amazon continuă să depășească limitele automatizării, indiferent de părerea dvs despre Amazon nu se poate nega că este abordarea automatizării a perturbat masiv sectorul comerțului cu amănuntul si dincolo. A devenit reperul pe care îl așteptăm de la oricare afacere de la care cumpărăm. Însă retailerul nu doar prin comerțul electronic automatizarea cu pârghie la mare efect. În ultimul deceniu, compania a acordat prioritate automatizării munca de birou printr-un program denumit Mâinile de pe roată. Deci, este încercarea Amazonului de a face personalul la fel de redundant ca și el Strada de sus? Dimpotrivă, potrivit gigantului comerțului electronic, scopul nu a fost de a reduce numărul de cap, ci de a elibera personalul pentru a deveni mai mult creativi și proactivi în rolurile lor, în principal prin produs.  Tehnologia nu înlocuiește personalul, ci îi face mai fericiți (și mai loiali) În general, companiile nu caută să înlocuiască personalul cu roboți. Ei doar caută modalități de a îmbunătăți eficiența și de a obține cele mai bune din resurse umane. De fapt, o serie de studii au arătat că acel angajat are satisfacția de a crește odată cu automatizarea. După cum a constatat Amazon, când personalul nu mai trebuie să îndeplinească sarcini repetitive, poate cheltui timp pentru activități mai satisfăcătoare și valoroase. Potrivit unui sondaj Forbes Insight realizat la 302 de directori responsabil cu implementarea automatizării, 92% au raportat o îmbunătățirea satisfacției angajaților ca urmare. Respondenții au dezvăluit, de asemenea, că automatizarea crește eficiență, crește satisfacția clienților, scade costurile, crește cota de piață și veniturile și lărgește marjele operaționale. 
Angajații plictisiți nu vor sta acolo, potrivit unui studiu realizat de furnizorul de învățare online Udemy, angajații plictisiți au de două ori mai multe șanse să plece decât aceia angajat în munca loriii. Cele două motive principale pentru care angajații se plictisesc la locul de muncă se datorează lipsei de oportunități de a învăța noi abilități (46%) și o muncă necontestabilă care nu își folosește educația (44%). Cercetările ulterioare ale furnizorului de software de gestionare a proiectelor Smartsheet au arătat, de asemenea, că aproximativ 40% dintre lucrători cheltuiesc cel puțin un sfert din săptămâna lor de lucru pe sarcini manuale, repetitive cu e-mail, colectarea datelor și introducerea datelor ocupând cel mai mult timp. Cu toate acestea, aproape 60% dintre lucrători cred că ar putea economisi șase sau mai multe ore o săptămână prin automatizarea proceselor. Aproape trei sferturi (72%) din lucrători a spus că vor folosi timpul economisit prin automatizare pentru a face o muncă adică mai valoroase pentru organizația lor. 78% dintre lucrători au spus că se vor concentra asupra aspectelor mai interesante și pline de satisfacții ale locurilor de muncă, în timp ce 43% au spus că automatizarea ar duce la o mai mare inovație pentru ei și echipele lor. Cercetările furnizate de furnizorul de software ServiceNow au relevat, de asemenea angajați care au văzut raportate automat aspecte ale rolului lor satisfacție mai mare la locul de muncă (62%), satisfacția clienților (71%) a crescut productivitatea (72%) și mai mult timp pentru a fi creativi (62%). ServiceNow a constatat, de asemenea, că 66% dintre angajați au dorința de a învăța sau de a-și îmbunătăți abilitățile digitale, în timp ce doar 18% au găsit-o dificil de adaptat la noile platforme digitale. 
Back to Top